“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 19/5/2024, 23:55


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.



Greek Cosmos » Γενική Συζήτηση » Αστρολογια
Σελίδα 1 από 1 |


Μήνυμα 1οΑστρολογια Empty Αστρολογια
 18/7/2013, 21:22

efhkal




Σήμερα με ρώτησε κάποιος αν πιστεύω στην Αστρολογία...προφανώς επειδή ήθελε να με πείσει για την λειτουργικότητα της.Του ειπα οτι η Αστρολογία δεν είναι ιδεολογία να πιστεύω σε αυτή...αλλά μια ''γλώσσα''...όπως δεν πιστεύω στα Ιταλικά στα Γαλλικά και σε άλλες γλώσσες παρά μόνο τις χρησιμοποιώ να συνεννοηθω ετσι και η Αστρολογία....μια γλώσσα για να συνεννοούνται όποιοι ασχολουντε με αυτή.

Τι ειναι αστρολογια λοιπον.....
Αστρολογια Astrology_wheel

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε, πως είναι μια πανάρχαια γνώση και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν – συγκροτούν μια επιστημονική δραστηριότητα. Είναι όμως και τέχνη, στο βαθμό που ως τέχνη ορίζουμε κάποια ικανότητα σύνθεσης, μορφοποίησης και εξαγωγής κάποιας κρίσης. Μ’ αυτή τη σημασία βέβαια «τέχνη» κάνει και ο γιατρός, που βγάζει διάγνωση βασιζόμενος φυσικά πάντα στα δεδομένα που έχει και στο σώμα γνώσεων της επιστήμης του, τέχνη κάνει και ο φιλόλογος – ερμηνευτής που με τα «όπλα» της σημειολογίας και σημασιολογίας «ξεκλειδώνει» ένα ποιητικό κείμενο, τέχνη επίσης κάνει και ο δικηγόρος που βασισμένος στα εγχειρίδια της νομικής επιστήμης και στα πραγματικά δεδομένα, υπερασπίζει τον πελάτη του.

Αστρολογία λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η δραστηριότητα εκείνη που δέχεται πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους και προσπαθεί με βάση το νόμο της αναλογίας και της συγχρονότητας ή συγχρονικότητας του Karl Jung, να ερμηνεύσει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο με βάση τον πλανητικό μακρόκοσμο. Η Αστρολογία βασίζεται στο περίφημο αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου, «όπως πάνω έτσι και κάτω»

ΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ «ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

Όπως κάθε επιστήμη έχει τα βασικά στοιχεία, τις αξονικές της έννοιες με τις οποίες εργάζεται, έτσι και η Αστρολογία έχει τις δικές της. Για παράδειγμα βασική έννοια της Γεωμετρίας είναι ο χώρος, της Φυσικής η ύλη και η ενέργεια κ.ο.κ. Ανάλογα με το πώς ο γεωμέτρης αντιλαμβάνεται το χώρο, θα παραγάγει και τα σχήματα του (άλλο το τρίγωνο στη Γεωμετρία του Ευκλείδη, άλλο στη Γεωμετρία του Riemann  ή του Lobatchevski). Η θεμελιώδης έννοια του αστρολόγου είναι η έννοια της σχέσης και της σύμφωνης μ’ αυτή, της αναλογίας.

Τα πάντα συνδέονται με σχέση, «επιστήμη των σχέσεων» ονομάζει η Μπέιλη την Αστρολογία. Αφού όλα συνδέονται με σχέσεις, έπεται πως υπάρχει μεταξύ τους αλληλεπίδραση και ο μακρόκοσμος (πλανήτες) επιδρά σε όλο το μικρόκοσμο. Η κίνηση των πλανητών δε γίνεται μόνο στον Ουρανό αλλά και μέσα μας, μιας και οι πλανήτες είναι υλικές εκφράσεις αρχέτυπων που διέπουν όλο το Σύμπαν, υλικό και μη. Ο πλανήτης είναι «δείκτης», ενός αρχέτυπου, μιας δύναμης που απλά μορφοποιείται μέσα από τον πλανήτη, μας επηρεάζει όχι γιατί δεχόμαστε μόνο την «ακτινοβολία» του, αλλά γιατί κινούμενος  κινεί και τις αρχετυπικές δυνάμεις που αυτός δηλώνει και βρίσκονται μέσα μας. Σίγουρα όλα αυτά «μυρίζουν» Φιλοσοφία και Μεταφυσική, αλλά προσοχή: σαφώς και η Αστρολογία συνδέεται με Φιλοσοφία και Μεταφυσική (με τον όρο «Μεταφυσική» εδώ εννοούμε τον κλάδο εκείνο της Φιλοσοφίας που προσπαθεί να δώσει μια συνολική ερμηνεία του κόσμου, «πρώτη Φιλοσοφία», όπως την ονομάζει ο Αριστοτέλης), γι’ αυτό το να αντιμετωπίζεται η Αστρολογία ως σύνολο τεχνικών είναι ίσως υπονόμευση της ίδιας της Αστρολογίας και πιθανόν επικίνδυνο.

Συνεχίζοντας λοιπόν, το πρώτο «κλειδί» της Αστρολογίας είναι οι πλανήτες. Όμως, πλανήτης είναι και η Γη, στην οποία όμως βρισκόμαστε και γι’ αυτό δεν την υπολογίζουμε στην εξωτερική τουλάχιστον Αστρολογία. Η Γη όμως περιβάλλεται από μια φανταστική ζώνη εκατέρωθεν της εκλειπτικής, τον περίφημο ζωδιακό, με τα 12 ζώδια. Τα ζώδια είναι κάτι το φανταστικό, μη απτό. Παλιά υπήρχε αντιστοιχία ζωδίου και αστερισμού, αλλά σήμερα αυτό πια δεν υπάρχει, λόγω της μετατόπισης των ισημεριών. Δηλ. παλιά ο αστερισμός των Ιχθύων αντιστοιχούσε στο ζώδιο των Ιχθύων, ενώ σήμερα αυτό το ζώδιο, στο μεγαλύτερο τμήμα του, αντιστοιχεί στον αστερισμό του Υδροχόου. Γι’ αυτό πολλοί λοιδορούν την Αστρολογία, γιατί «δουλεύει» με κάτι το φανταστικό. Όμως ξεχνούν πως τα 12 ζώδια συνδέονται με το εαρινό σημείο της 0ο  Κριού και η Αστρολογία είναι περισσότερο «εποχολογία», γι’ αυτό και δε νοιάζεται για την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου. Ο Κριός συνδέεται με την 21η Μαρτίου και όχι με τον αστερισμό των Ιχθύων.

Τα ζώδια για την Αστρολογία (τη Δυτική) είναι μια «αεί οσαύτων έχουσα» οντότητα, άμεσα συνδεδεμένα με τη Γη και τις εποχές της και όχι με κάποιους αστερισμούς. Η ενέργεια λοιπόν των πλανητών «περνά» από τα διάφορα ζώδια του ζωδιακού και ανάλογα από ποιο περνά, ανάλογα «χρωματίζεται». Πέφτει τέλος, πάντα σε κάποιον «οίκο» (κάθε ωροσκόπιο έχει 12 οίκους, όσα και τα ζώδια) και σ’ αυτό τον οίκο κυρίως διοχετεύεται.

Συγκεντρώνοντας λοιπόν έχουμε:
α) οι πλανήτες είναι πομποί ενέργειας
β) αυτή «φιλτράρεται» μέσα από τα ζώδια
γ) δρα σε κάποιο συγκεκριμένο οίκο.

Δηλαδή πλανήτες, ζώδια, οίκοι, είναι τα πρωταρχικά «εργαλεία» της Αστρολογίας. Οι πλανήτες που βασικά χρησιμοποιούμε στην Αστρολογία είναι 10, ενώ τα ζώδια 12. Χρησιμοποιούνται επίσης και κάποιοι πλανητοειδείς.  
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ Καταχρηστικά ονομάζονται «πλανήτες», ο Ήλιος και η Σελήνη που, στην αστρολογική γλώσσα, αποκαλούνται και «φώτα». Οι άλλοι οκτώ πλανήτες που χρησιμοποιούνται είναι: ο Ερμής η Αφροδίτη
ο Άρης ο Ζευς (Δίας) ο Κρόνος ο Ουρανός ο Ποσειδώνας ο Πλούτωνας

Συνηθίζουμε να θεωρούμε σπουδαιότερο τον Ήλιο, γι’ αυτό στην ερώτηση «τι ζώδιο είσαι», εννοούμε πού είναι ο Ήλιος σου (π.χ. όταν ο Ήλιος είναι στον Ταύρο, κάποιος δηλώνει πως είναι Ταύρος). Όμως έτσι περιορίζουμε πολύ το ωροσκόπιο και τη δυναμική του, παραμερίζοντας την επίδραση των άλλων πλανητών. Όπως και πριν είπαμε κάθε πλανήτης είναι η υλική έκφραση ενός αρχέτυπου, μιας δύναμης συμπαντικής που υπάρχει όχι μόνο σε μας τους ανθρώπους αλλά, πιθανόν, σε όλη τη δημιουργία. Γι’ αυτό παλιά κάθε πλανήτη τον συνέδεαν με όλη τη δημιουργία, την οργανική και ανόργανη ύλη, το φυτικό και ζωικό βασίλειο, τα χρώματα, τους ήχους κ.ό.κ. Τέλος, μην ξεχνάμε πως μόνο στον αιώνα μας χρησιμοποιούνται οι 3 τελευταίοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας), παλιότερα «δούλευαν» μόνο με τους 7, κάτι που συνεχίζουν να κάνουν η Ωριαία και η Ινδική Αστρολογία.    
Χρήστος Παϊζης Φιλόλογος - Συγγραφέας – Ερευνητής Αστρολογίας

Αυτή είναι η Αστρολογία λοιπόν σύμφωνα με τους αστρολόγους..εχω μαθει ομως να διαβαζω και τις 2 πλευρες οποτε παμε να δουμε και την αποψη των επιστημόνων

Αστρολογία είναι η δεισιδαιμονία, η οποία διδάσκει ότι οι θέσεις και οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων (ο Ήλιος, η Σελήνη, τα άστρα και οι πλανήτες) επηρεάζουν άμεσα τη ζωή του ανθρώπου από τη γέννησή του ως τον θάνατο του.

Σύντομο ιστορικό

   Οι αρχαίοι Χαλδαίοι και Ασσύριοι εμπλέκονταν σε αστρολογικές μαντείες περίπου πριν από 3.000 χρόνια. Μέχρι το 450 π.Χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν αναπτύξει τον ζωδιακό κύκλο με τα 12 ζώδια, αλλά ήταν οι Έλληνες που παρείχαν τα περισσότερα βασικά στοιχεία της σύγχρονης αστρολογίας. Οι θρησκευτικές απόψεις όλων των λαών στην αρχαιότητα θεωρούσαν τον ήλιο την σελήνη και τα άστρα σαν θεότητες που επιδρούσαν στην ζωή και στο πεπρωμένο των ανθρώπων. Η εξάπλωση της αστρολογικής πρακτικής σταμάτησε κατά την άνοδο του Χριστιανισμού, αν και η Παπική-Καθολική Εκκλησία κάποια εποχή την υποστήριζε. Κατά την Αναγέννηση η αστρολογία ανέκτησε την δημοτικότητα της, εν μέρει λόγω του αναζωπυρωμένου ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την αστρονομία. Όμως οι χριστιανοί θεολόγοι πολεμούσαν την αστρολογία και το 1585 ο Πάπας Sixtus V την καταδίκασε. Ωστόσο η αστρολογία υπάρχει ακόμη και σήμερα και δυστυχώς έχει πολλούς οπαδούς λόγω άγνοιας ή ημιμάθειας.

   Η αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με την αστρονομία, την επιστήμη που ερευνά το Σύμπαν και τα ουράνια αντικείμενα που το αποτελούν. Είναι βέβαια αλήθεια πως στα αρχαία χρόνια η αστρονομία και η αστρολογία ήταν οι δύο όψεις ενός νομίσματος και όχι δύο τελείως διαφορετικές οντότητες. Ωστόσο πριν την Αναγέννηση η αστρονομία εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη επιστήμη, ενώ η αστρολογία παρέμεινε ως δεισιδαιμονία.

Βασικές γνώσεις της αστρολογίας

   Βλέποντας τον ουρανό, θα δούμε τα αστέρια να βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις, αλλά με λίγη φαντασία μπορείτε να δείτε διάφορα σχέδια που μπορεί να σας μοιάζουν με ζώα ή πράγματα. Οι αρχαίοι άνθρωποι έβλεπαν στους ουρανούς ήρωες, μυθικά ζώα και πράγματα, δημιουργώντας τους αστερισμούς. Οι αστερισμοί χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα, για να βοηθήσουν τους αστρονόμους να εντοπίσουν ουράνια αντικείμενα και όχι μόνο.

   Γύρω από τον Ήλιο γυρίζουν οι πλανήτες, ένας από τους οποίους είναι και η Γη. Καθώς οι πλανήτες γυρίζουν γύρω από τον Ήλιο, αλλάζουν θέσεις στον ουρανό μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο. Όλοι όμως περνάνε μπροστά από δεκατρείς (13) συγκεκριμένους αστερισμούς, τους λεγόμενους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Οι αστερισμοί αυτοί είναι ο Κριός, ο Ταύρος, οι Δίδυμοι, ο Καρκίνος, ο Λέων, η Παρθένος, ο Ζυγός, ο Σκορπιός, ο Οφιούχος, ο Τοξότης, ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και οι Ιχθύες. Σύμφωνα με τους αστρολόγους, καθώς οι πλανήτες περνάνε μπροστά από έναν συγκεκριμένο αστερισμό, όσοι άνθρωποι γεννιούνται εκείνη τη στιγμή αποκτούν και την ανάλογη προσωπικότητα!!! Όμως οι αστρολόγοι δεν σταματούν εδώ, αφού υποστηρίζουν, ότι καθώς οι πλανήτες περνάνε μπροστά από τους αστερισμούς, επηρεάζουν ανάλογα και το μέλλον των ανθρώπων!!!

   Για παράδειγμα, αν ένας άνθρωπος γεννηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, τότε θεωρείται Τοξότης ως προς το ζώδιο του, επειδή ο Ήλιος βρισκόταν στον αστερισμό του Τοξότη. Όταν μάλιστα εκείνη την ημέρα ο Κρόνος περάσει από τον Τοξότη, τότε ο άνθρωπος αυτός θα είναι επιρρεπής στις κακές πράξεις. Κατά την διάρκεια της ζωής του και καθώς οι πλανήτες περνάνε μπροστά από τον αστερισμό του (ή ζώδιο για τους αστρολόγους) επηρεάζονται η συμπεριφορά του, οι επιλογές του και το μέλλον του.

   Η αστρολογία εμφανίστηκε με σκοπό την προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος των ανθρώπων, αλλά σήμερα είναι εύκολο να υποθέσει κανείς πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων, υποδουλώνοντας τους σε ένα μοιρολατρικό σύστημα όπου η ελεύθερη βούληση παύει να υφίσταται.

Γιατί θεωρείται δεισιδαιμονία;

   Όλες οι απόψεις των αστρολόγων και των υποστηρικτών τους είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένα αβάσιμες. Ας ξεκινήσουμε με ένα χαρακτηριστικό της αστρολογίας. Σύμφωνα με την αστρολογία, ο Ήλιος χρειάζεται 30-31 μέρες για να διασχίσει έναν αστερισμό. Όμως οι αστερισμοί έχουν διαφορετικό μέγεθος, ενώ ο Ήλιος τους διασχίζει άλλοτε διαγώνια και άλλοτε μικρά τμήματα τους. Για παράδειγμα ο Ήλιος διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου σε 45 μέρες, τον Σκορπιό σε 7 μέρες και τον Οφιούχο σε 18 μέρες.

   Επίσης οι ζωδιακοί αστερισμοί είναι στην πραγματικότητα 13 και όχι 12, που λένε οι αστρολόγοι, για να «ταιριάζουν» οι μήνες με τα ζώδια. Οι αστρολόγοι απορρίπτουν τον Οφιούχο, παρά το γεγονός ότι θεωρείται και αυτός ζωδιακός αστερισμός. Άλλωστε οι αστερισμοί και τα ημερολόγια δεν είναι παρά ανθρώπινες επινοήσεις, με σκοπό την συνεννόηση και την διευκόλυνση των ανθρώπων.

   Ένα φυσικό φαινόμενο που αγνοούν οι αστρολόγοι είναι η Μετάπτωση των Ισημεριών. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της σε 24 ώρες και γύρω από τον Ήλιο σε 365 περίπου μέρες. Όμως ταυτόχρονα ο άξονας περιστροφής της διαγράφει έναν κύκλο στην ουράνια σφαίρα σε 25.800 χρόνια. Η κίνηση αυτή ονομάζεται μετάπτωση των ισημεριών. Η μετάπτωση των ισημεριών, σε συνδυασμό με την πραγματική θέση του Ήλιου μπροστά από τους ζωδιακούς αστερισμούς, είναι το αίτιο που έχουμε διαφορετικές ημερομηνίες σήμερα για τα ζώδια από ό,τι πριν από 2.000 χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε η αστρολογία. Κι όμως οι αστρολόγοι επιμένουν στις αρχαίες προβλέψεις τους. Για τους αστρολόγους ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού στις 21 Μαρτίου, ενώ στην πραγματικότητα την ημερομηνία αυτή ο Ήλιος εισέρχεται στον αστερισμό των Ιχθύων. Και αυτό συμβαίνει με όλα τα ζώδια των αστρολόγων. Πηγαίνουν έναν αστερισμό μπροστά από τα πραγματικά ζώδια!!! Σε μερικά χρόνια μάλιστα θα πηγαίνουν δύο αστερισμούς μπροστά και έπεται συνέχεια…

   Στην προσπάθεια να διορθώσουν τα λάθη τους, οι αστρολόγοι χωρίζουν τον ζωδιακό κύκλο σε 12 ίσα τμήματα (κάτι που είναι λανθασμένο όπως είδαμε παραπάνω) και αποκόπτουν αυθαιρέτως την θέση του Ήλιου μπροστά από τους πραγματικούς ζωδιακούς αστερισμούς. Έτσι όμως καταρρέει η διασύνδεση των προφητειών τους με την επιρροή και την επίδραση που υποτίθεται ότι έχουν τα άστρα στους ανθρώπους.

   Πώς όμως μας «επηρεάζουν» οι πλανήτες; Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν πως οι πλανήτες μας επηρεάζουν παλιρροιακά (δηλαδή με την βαρύτητα τους), με το φως που αντανακλούν από τον Ήλιο και με το μαγνητικό τους πεδίο. Και στις τρεις περιπτώσεις οι αστρολόγοι κάνουν μέγα λάθος, διότι:

   Οι παλιρροιακές δυνάμεις των πλανητών δεν μπορούν να μας επηρεάζουν εξαιτίας των αποστάσεων. Για παράδειγμα ο Ζευς απέχει από τη Γη μέχρι και 963.000.000 χιλιόμετρα. Αν και είναι 11 φορές μεγαλύτερος από τη Γη, ο Ζευς επηρεάζει παλιρροιακά έναν άνθρωπο δισεκατομμύρια φορές λιγότερο από ένα τετράδιο!!!

   Το ίδιο συμβαίνει και με το φως των πλανητών, όπου μία λάμπα των 100 Watt δίπλα μας εκπέμπει χιλιάδες φορές περισσότερο φως από όλους μαζί τους πλανήτες. Και οι ραδιοακτινοβολίες των πλανητών είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αφού ένας επίγειος σταθμός εκπέμπει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια φορές περισσότερη ακτινοβολία από όλους μαζί τους πλανήτες.

   Το ίδιο ασήμαντη είναι και η μαγνητική επίδραση των πλανητών. Ο μαγνήτης, που υπάρχει στα ηχεία, επιδρά επάνω μας εκατομμύρια φορές περισσότερο από τα μαγνητικά πεδία όλων μαζί των πλανητών.

   Με την διαγραφή του Πλούτωνα από την λίστα των πλανητών και την ένταξη του στους νάνους πλανήτες το 2006, οι αστρολόγοι διαφώνησαν κάθετα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δείχνουν πώς βλέπουν το Ηλιακό Σύστημα. Γύρω από τον Δία γυρίζουν 4 δορυφόροι, που η διάμετρος τους είναι μεγαλύτερη από την διάμετρο του Πλούτωνα. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται πιο κοντά στη Γη από τον Πλούτωνα και άρα έχουν και μεγαλύτερες «δυνάμεις επιδράσεως», οι αστρολόγοι δεν τους υπολογίζουν καθόλου στις προβλέψεις τους. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η Γη στην οποία ζούμε είναι ένας πλανήτης. Γιατί λοιπόν δεν υπάρχει στους αστρολογικούς καταλόγους; Απλούστατα, η αστρολογία δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι δεν ισχύει πλέον από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο (3ος αιώνας π.Χ.) και εξής το γεωκεντρικό σύστημα!!!

   Ίσως θα έχετε προσέξει πως ανάλογα με το όνομα του κάθε πλανήτη, τα ουράνια αυτά σώματα «αποκτούν» και τις αντίστοιχες ικανότητες «επιρροής» στους ανθρώπους. Το αστείο όμως είναι πως τα ονόματα αυτά είναι καθαρά τυχαία. Αν δηλαδή μετονομάσουμε τον πλανήτη Ουρανό σε Γεώργιο, θα «αλλάξουν» και οι ικανότητες του; Τα ονόματα των πλανητών είναι ανθρώπινες επινοήσεις και δεν είναι χαρακτηριστικές ιδιότητές τους, όπως θα μπορούσε να ισχυρισθεί ο πλατωνικός Κρατύλος.

   Κάποτε οι αστρολόγοι πίστευαν ότι και η υγεία των ανθρώπων επηρεαζόταν από τα ζώδια. Για παράδειγμα πίστευαν ότι για να θεραπευτεί ο πονοκέφαλος, χρειάζονταν ένα φυτό που το κυβερνάει ο Ήλιος ή ένα γήινο ζώδιο όπως η Παρθένος, εφόσον η Νέα Σελήνη βρίσκεται στον Κριό, στο ζώδιο δηλαδή που κυβερνά το κεφάλι. Η Ιατρική απέδειξε πως όλα αυτά δεν ισχύουν, αν και ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν!!!

   Σήμερα μάλιστα οι αστρολόγοι προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους με χρήση στατιστικών, παρά το γεγονός ότι καμία στατιστική μελέτη δεν επιβεβαίωσε τους αστρολόγους. Επίσης κάνουν χρήση υπολογιστών, υποστηρίζοντας ότι οι υπολογιστές δεν κάνουν λάθος. Μέγα λάθος, διότι οι υπολογιστές δεν έχουν δική τους νόηση και κάνουν αποκλειστικά και μόνο ότι τους ζητήσουμε, με βάση τα δεδομένα που εμείς οι ίδιοι τους έχουμε εισαγάγει.

   Αν έχετε παρατηρήσει, οι αστρολόγοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις θέσεις του Ηλίου, της Σελήνης και των πλανητών κατά την στιγμή της γεννήσεως ενός ανθρώπου. Όμως η γέννηση ενός ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα μιας εγκυμοσύνης που διήρκεσε 9 μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα γιατί δεν υπολογίζεται από τους αστρολόγους; Γιατί επιλέγεται η στιγμή της γεννήσεως σαν η πιο σημαντική στιγμή, και όχι η στιγμή της συλλήψεως;

   Ένα άλλο γεγονός που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι αστρολόγοι είναι οι δίδυμοι. Το ένα από τα δίδυμα αδέλφια σκοτώνεται σε δυστύχημα σε αυτοκίνητο, ενώ το άλλο ζει ως τα βαθιά γεράματα. Αν λοιπόν ίσχυε το αστρολογικό πεπρωμένο τους, θα είχαν και τα δύο αδέλφια την ίδια τύχη. Γιατί όμως δεν γίνεται αυτό;

   Ένας Γάλλος ψυχολόγος έστειλε σε έναν αστρολόγο την ημερομηνία και την ώρα γεννήσεως ενός αποδεδειγμένου δολοφόνου που είχε σκοτώσει 63 ανθρώπους. Σύμφωνα όμως με τον αστρολόγο, ο στυγερός δολοφόνος είναι στην πραγματικότητα ένα άτομο με υπερθετικούς χαρακτηρισμούς συναισθημάτων αγάπης, φιλίας και ζεστασιάς για τους συνανθρώπους του!!! Ο ψυχολόγος έστειλε σε 150 άτομα την άποψη του αστρολόγου για τον δολοφόνο. Από αυτούς το 94% συμφώνησαν με τις διαπιστώσεις του αστρολόγου!!!

   Τέλος υπάρχουν και αυτοί που υπερασπίζονται την αστρολογία με το να σημειώνουν το πόσο ακριβή είναι τα επαγγελματικά και προσωπικά ωροσκόπια. «Η αστρολογία δουλεύει» λένε, αλλά τι ακριβώς εννοούν με τη λέξη «δουλεύει»; Βασικά το να πούμε ότι η αστρολογία δουλεύει σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες και ότι μπορούμε να χειραγωγήσουμε οποιοδήποτε γεγονός για να κολλάει με το ωροσκόπιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αστρολογία είναι ακριβής στο να προβλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά ή διάφορα γεγονότα. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επιλεκτική κρίση για να κάνουν οποιοδήποτε ωροσκόπιο να ταιριάξει με τις δικές τους αντιλήψεις για τον εαυτό τους. Διαβάστε ένα οποιοδήποτε περιοδικό και θα δείτε ότι όλες οι αστρολογικές προβλέψεις είναι ασαφείς και αόριστες και μπορούν να ταιριάξουν σε πολλούς ανθρώπους διαφορετικών ζωδίων.

   Κάντε ένα άλλο πείραμα. Αγοράστε δύο περιοδικά ή εφημερίδες και ανατρέξτε στις σελίδες με τις αστρολογικές προβλέψεις. Διαβάστε προσεκτικά και θα δείτε ότι άλλα λέει αστρολόγος του ενός περιοδικού, άλλα λέει ο αστρολόγος του άλλου περιοδικού!

Συμπέρασμα

   Οι απόψεις των αστρολόγων για το μέλλον των ανθρώπων και το Σύμπαν δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι καθαρά απόφαση του κάθε ανθρώπου εάν θα πιστέψει στην μεταφυσική και την καββαλιστικού υποβάθρου θρησκεία της αστρολογίας ή στην επιστήμη της αστρονομίας. Αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση και εκπαίδευση των ανθρώπων, με σκοπό την αντιμετώπιση ψευτοεπιστημονικών απόψεων όπως η αστρολογία.



Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις